ķiršu lietus

ceturtdiena, 2009. gada 22. janvāris

Ljenina peedaas


Muusu visu teevs Ljenjins mani nav pametis arii otraas Berliines nedeeljas nosleegumaa - katru dienu maacos jaunas lietas. Lidz sjim esmu apguvusi:

1) cauras ritenja riepas salaapiisjanu. Esmu tikusi pie sava minamaa riika - atrasta, grabosja sporta velosipeda. Salapiju riepas, nokasiju uzlimes un tagad minos - no majas uz ofisu, no ofisa uz valodas kursiem, no kursiem uz Oranierenstrasse un no turienes uz maajaam. Mazliet bail no masjiinaam, bet taas te ir uztrenneetas un virsuu gluzji nebrauc.

2) paklaaju izklaasjanu liela un maza izmeera telpaas. Mans dziivoklis nu jau ir apgreidots tik taalu, ka pa visaam telpaam straadnieku sakjeeziitaa griita ir izklaata ar efektiiviem paklaajiem un sjoriit ap plkst7 atnaaca straadnieks un piesleedza elektriibu. Vakardien tika savestas arii paaris meebeles, kas salasiitas no dazjaadiem dziivokljiem visos Berliines nostuuros - buus man tagad 6x4m istaba ar diviem logiem, augstajiem griestiem un tumsji zilu paklaaju. Pagaidaam vieniigais mans ieguldiijums istabaa bez izjauktu meebelju kaudzes ir A1 plakaats ar milziigu Dali gjiimi.

Ak jaa, un sirsniigs paldies Ennei - man tagad ir atkal pasjai savs bljaveejs(radiomodinatajs), kas no riitiem nebalsii kliedz :) un nedaudz beediigs istabaugs (vaardaa Feelikss)!

3) noveerteet fotografiju. Pec gadigo Latvijas draugu ieteikuma aizgaju uz Richard Avedon fotografiju izstadi, isti nezinot, kas tas ir. Pec 3,5 stundam istazju zalees izejot cauri geniala makslinieka darbu retrospekcijai, juutu, ka to visu vajag izlikt uz papiira. Varbut kadu dien parvaresju slinkumu un ieliksu te :)

Bet nu skatieties pasji:
Bishkopis - http://www.metmuseum.org/special/richard_avedon/images/7.L.jpg
Merlina Monro - http://modamilanesa.files.wordpress.com/2008/04/davidreportcom_blog_wp-content_uploads_2007_08_richard_avedon_3.jpg
un taa taalak.

4) maksat tik, cik lietas maksaa. Sveetdien biju iemilotaja kramu tirgu Boxagener Platz un saiigu, kad konstateju, ka vietai zudis dzivigums un kapusjas cenas. Perkot plakatu toletei, paradiju pardevejam saigusju gjiimi un vinjsh paprasija 15, nevis 20 EUR. Skalji pateikt, ka tas ir drusku par traku, gan veel nemaaku :)

5) Transition Towns (TT) iniciatiivu. Editejot materialus nakamajam MASHTA zjurnalam pamanijos ieteikties, ka butu jauki uzrakstit par TT un laipni sanjemu tiesji sjadu uzdevumu. Tad nu tagad zinu, ka 138 vietaas pasaulee cilveeki organizee komuunas, kuraas gatavojas visparejai energetikas krizei un klimata parmainjam - lai tas vinjus neskartu tik tragjiski, sjie ljaudis macas dzivot sabiedriba, kas patere mazak energijas, ir pashpietiekama un videi draudziga. Bet nu vairak te - http://www.transitiontowns.org/.

6) pagatavot pusdienas 6 cilveekiem par 8 EUR. Visiem varen iet pie sirds latviesju pusdienas ar kartupeljiem, tomatu salatiem un omleti - viss ofiss uujinaaja finally we have real food :)

7) atkal mierigi nosedet skolas solaa. Pedejo reizi, skjiet, to dariju maija meenesii. Bet nu man atkal ir iespeeja - katru otrdienu, tresjdienu un ceturtdienu no plkst 18 lidz 21 pavadiit Volkschulee, maacoties vaacu valodu :)

Un veel sjo to, bet par to citreiz!
Visu gaisju :)

5 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Abonēt Ziņas komentāri [Atom]

<< Sākumlapa