ķiršu lietus

piektdiena, 2009. gada 25. decembris

starpspēle

Divas nedēļas mājās paiet vienā skrējienā, pa starpu - pāris jaukas vakariņas ar Carien, manu mīļo dzīvokļa biedreni, atvērto galeriju nakts Neukoeln, kur izliekos par mākslinieci, mans "Info evening about nuclear energy"ar filmas demonstrēšanu un Loesje tekstu raksīšanu, kā arī daudz citu jauku lietu.
... arī, arī mammītes ciemošanās uz 18. novembri, kurā apzinīgi ieaicinājām visus manus kolēģus, piebarojām ar rupjmaizi, piena-dārzeņu zupu, siļķu-kartupeļu sacepumu, rupjmaizes kārtojumu un tad sastutējām uz mīkstajiem spilveniem dzīvojamā istabā, lai uz sienas projocētu latviešu filmu TUMŠIE BRIEŽI.
Bet mans Lielais Uzdevums ir sagatavot visu Loesje 2.misijai Ukrainiā - 10 dienu apmācībai par informatīvo kampaņu veidošanu, mācot cilvēkiem Loesje metodiku. Neskaitāmas vēstules, čata sarunas krieviski, angliski, dažs pat raksta man Ukrainiski, tad vēl dalībnieku atlase - kaut gan domāju, ka cūku gripas epidēmija būs nobaidījusi visu Ukrainas pilsonisko sabiedrību, tomēr piesakās divreiz vairāk dalībnieku, kā nepieciešams. Atlases veikšana ir ļoti ... es nezinu. Gribas visiem dot iespēju uzzināt ko vairāk, ja jau reiz cilvēki interesējas, tā pat liekas diez gan neiespējami pēc pāris teikumiem atkost cilvēka "fišku". Dažbrīd ļaujos mirkļa sajūtām, pāris dalībniekus ielieku arī viņu neatlaidības dēļ (kas vēlāk izrādās pareizs lēmums).
Pirms brauciena vēl pagūstu ar norvēģu Katrīnu apciemot Berlīnes lielāko okupēto māju - KOPI, kur tanī vakarā pamanos izzīmēties uz pilnīgi visiem stūriem un deklarēt savu dzīves patiesību katram pankam, kuram nebija slinkums manī klausīties.
Nākamajā rītā gan pēc šādiem izgājieniem pazuduši cimdi, balss un arī labā dūša, pie tam pievakarē pārsteiguma vizītē solījis ierasties personāžs vārdā Vectēvs. Diez gan savādas sajūtas satikt cilvēku, kura dēļ savulaik pieraudāts spilvens, bet kad viņu ieraugu, saprotu, ka manā laika skalā pa šo laiku jau "ļoti daudz ūdeņu aiztecējuši" ... (Savādi, vai tiešām tik daudz kas būs mainījies?) Dienu atdzīvinām ap pulksten 19, kad vietā, kur pāris nedēļas vēlāk tika arestēts Pīts Dohertijs, sēžu kaktā ar tomātu sulu, cenšoties palīdzēt Katrīnas jaunkundzei viņas sirdslietās.
Šī ir jau svētdiena, bet man līdz izbraukšanai uz Ukrainu atlikušas divarpus dienas ...

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Abonēt Ziņas komentāri [Atom]

<< Sākumlapa