ķiršu lietus

trešdiena, 2009. gada 19. augusts

Lapland Camp

Protams, vispiemeerotaakaa vieta, kur pavadiit pasju karstaako vasaras vidu ir tur, ziemeljos, kur saule nekad nenoriet.
Sajaa gadiijumaa - Tervolas ciemataa, nometnee par ekologiju, alternativiem energijas avotiem un saapi par dabu, jeb citiem vaardiem - protesta nometne pret atomreaktoru buvniecibu ar radosajam darbnicam par alternativiem energijas avotiem, kampanam par ekologijas temam un citam temam.
Ta patiesjam ari bija visnotal unikala iespeja, nemaksajot gandriz neko, padzivot aiz polara loka, izzinat dabu, atomenergijas un citu alternativo energijas avotu butibu, satikt lidzigi domajosus cilvekus no Somijas, Niderlandes, Vacijas un citam valstim, un daudz citu lietu.

Dazjas lietas, kas man tapa skaidras:
1) FREEGANISM ir tas pats DAMSTER-DIVING - kad cilveeki paartiek no paartikas ar izteceejushu terminju, ko atrod miskastees, vai sanjem no veikaliem. un ne jau taapeec, ka vinjiem nebuutu ko eest. Bet taapeec, ka nav jaatbalstaa taa sasodiitaa kapitaalistu sisteema. (Un taapeeec arii uz veikalu pie pudelju nodosjanas automaata jaaiet ar nelielu virviit, kuraa iesiet pudeli un vilkt vinju shurpu turpu pa automaatu, kraajot naudu).
2) Tas, ka mees no savaceejsabiedriibas tomeer veel neesam paarveertushies razotaajsabiedriibaa. izcilaakais (bet ne moraali un jeegu saturoshaakais) piemeers bija latviesju suuri gruuti kraatais alus pudelju zelta fondes, kuru beigas pamaniijaas uz veikalu aizstiept stright-edge vegaani (!).
3) Tas, ka uraans ir kaa dzhins pudelee - nevajag urbinaaties gar korkji, ja nezini, ko ar dzhinu iesaakt. Un cilveeki nezin. Visa taa padariisjana piesaarnjo zemi jau saakot ar ieguves punktu un beidzot ar atkritumu glabaatavaam, kuraasnaakamos divus miljardus gadu (!) glabaasies sjiis jaukaas bumbas ar laikadegli.
4) guleet kruumos pilseetaa, kad nokaveets pedeejais praamis, ir ne tikai bomziigi, bet arii ekskluziivi. It iipasji ja palaimeejas atrast vietinju uz nelielas klintinjas ar skatu uz juurju un 10 cm biezu putuplasta plaatni :)
5) ja nemaak orienteeties helsinkos, tad nav ko tur liist - jau otro reizi savaa dziivee apmaldos uz paaris stundaam, mekleejot celju no dzelzcelja stacijas uz ostu!
6) peec desmit dienu dieetas kljuva pavisam skaidrs, ka es nevaru buut vegaans, jo esmu pieniitis - berninjsh, kas bez piena produktiem nevar!
7) pasaulee ir tik sasodiiti daudz cilveeku no kkuriem maaciities. Un veertiigaakaas lietas nebuut nav fakti, jeb informaacijas guuzma, bet gan dziives maaksla. Sjis ir veltijums Dzheisonam!
8) anarhistu veids, organizejot sapulces izmantot roku zimes un vienmer tiekties peec "consensus" ir speekus izsuucosh pasaakums.
9) ja Tu visu laiku baidiisies, ka kaut kas notiks, tici man - Tavs bailju avots taas sajutiis (piemeers - jaunkundze, kas jau pirmajaa dienaa pazinoja, ka negrib buut nevienaa rakstaa un nevienaa (pat privaataa ne) fotograafijaa, beigaas nonaaca vieteejaas aviizes pirmajaa lapaa.
10) un beidzamas - kas ir ciinjas avots, cilveeki - PAR ko, vai PRET kaut ko?

n nu, neliela atrauga bilzju formaataa:

Apmeram 2/3 dream team uz kugja ar brokastu miedzinju, vai alinju!







iekshpus kvadraata. PIRMS muusu ierasjanaas. ainava tika papildinaataa ar taadiem briinumim kaa portatiivo veeja generatoru, pashkonstrueetu saunu utml.






Welcom to KONTRABUS , jeb trubas, kuras deelj es un korne staigaajaam rinkjii ar glaazjainaam aciim - tas vis peec 10 stundu brauciena no Helsinkiem ar autobusu, kuraa, kaa izraadaas, nedriikst dzert alu, un puush un velk no visiem stuuriem. Un tas ar lilaatajiem matiem nav apmaldiijies Harija potera varonis, bet gan likumiigais kontrabusa shoferis!



Jaa, esmu teelojusi Sniega maati, laaceenu, krogus muzikantu, lesbieti, koku un ko tik veel ne - sjoreiz Simo ciemata meeru muusu unikaalajaa uzvedumaa par atomenergijas briesmaam (liidziibu vara ieveerteet - http://www.youtube.com/watch?v=TJaFMXxGL4Y)




Aarpus kvadraata - miiljaakajaa upesmalaa!











Vieteejie puikas naak iepaziities un noskaidrot, ko, pie velna, mees mekleejam taadaa pasaules nostuurii kaa Tervola!








Mans garadarbs, kornes elegantais ziepjutrauks :)

2 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Abonēt Ziņas komentāri [Atom]

<< Sākumlapa