ķiršu lietus

piektdiena, 2009. gada 21. augusts

dievu pilseetaa

Otrdiena, datums X.
(...)
Iebraucam kalnu tunelii, no kura izbraucot paveras elpu aizraujoshs skats - krashnja saulrieta apspideta Sarajevas ieleja, ko aptver stavas kalnu gredas. Saulrieta stari lauzjas starp gaismas izzimetajiem makonjiem, pilsetas horizonts grumst viegla dumakaa - starp mazu jumtinju rakstiem slejas paris augstceltnes, talak dzivojamo maju rajona logos atspid saulrieta kraasas. Kalnu nogazes starp balojosham klintim salipushas baltas majinjas ar raksturigajiem dakstinju jumtiem ... Praata naak vaardu salikums "dievu pilseta" (kas, ka velak izradas, nemaz nav tik neadekvaats un banaals). Kravas masjiinas kabiinee liikomojot lejup pa kalna nogaazi atklaajas sarajevas pilniigaa ainava, bet kreisajaa pusee, skatienam paveras kalnam pieplakusjas, shaavinju caururbtas sienas, lepnas privaatmaajas, greizi un stalti autoservisi, augljiem saliikusji pluumjkoki, puskaili bernelji, duushiigi onkulji, kas stumj aizvesturisku zhiguli, nepraatiigi lepnu sporta automashiinu paraade, staavas un liikumainas ielinjas ...


(Fotoaparata celojuma lidzi nebij, tadelj jaiztiek ar maniem izsmelosajiem aprakstiem un google bildem, kas gan ir vaaja atblazma no redzeta un sajustaa)




Labsirdigais turku soferis mus ieved pilsetas nomale un izsedina Purvciemam lidziga krustojuma, aizrucinot talak Mostaras virzienaa. Atseezjamies uz somu kaudzes, lai ar cigareti atziimeetu ierasanos Sarajevaa (kas, njemot veeraa muusu iepreeksheejos stopeesjanas tempus, ir diez gan neticams sasniegums). Jaatzime, ka ari shadu stopesjanas dienu delj vien ir verts atklist lidz Balkaniem!
(..)

0 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Abonēt Ziņas komentāri [Atom]

<< Sākumlapa