ķiršu lietus

sestdiena, 2009. gada 7. februāris

Kjirshu kuuka, galvassapes un atskaites

Pilnigi netipiski, bet pat man saaak pietrukt saules - laikam vienigaa raksturiigaa Berlines ziemas izpausme ir konstanti apmacies laiks un knjudinosh aukstums. Nedaudz siltuma un citu sajutu bija vakardienas Turku tirgus apmeklejuma, kur ar Ligu un Marciku gajam meklet izslaveti letos augljus un darzenjus, man ka reiz bija padoma iegadaties ari zalju organzas aizkaru saulainaakai istabai.
Nu tad luuk, Turku tirgus ir otrdienas un piektdienas uzstelletas divas garas rindas ar nojumeem, auglju un darzenju greedaaam, audumu ruljiem, zhavetiem augljiem, garsjvielam. Smarzju bukjeti pavada tirgotaju saucieni - viens par otru skaljak censjas nopardot savu preci. Viens pat savu sakaamo (´10 Zitrone - ein euro´) izdziedaja ipatneja turku melodijaa. No saakuma man kaa iignajam latvietim, kursj pieradis miistiities kaktaa, sjaads troksnju, aromatu un krasu mudzeklis nepavisam neiet pie sirds, bet patiesiba tas ir lielisks piedzivojums. Kad tirgus diena iet uz beigam, saakas iistais iepirksjanaas trakums - tirgotaji censjas tikt valjaa no preces, tapeec paardod, piemeeram, 2 kg banaanu pa 1 eiro, vai 5 kg apelsiinu pa 2 eiro.
Pirmajai reizei tieku cauri salidzinosji sveika - ritenja grozinja sastukjeti vien paaaris kupli rukolas saiskjishi, kilograms tomatu, ingvera saknes, vinogu kjekars, svaigs kazas siera gabalinjsh un 3,5m olivzalja organzas auduma.

Sjodien ar pamatigu piepuli censjos pabeigt GREEN JAM atskaites un rakstu par savam miermiligajam protesta formam, jo jau riit dodos 10 dienu detoksikaacijas kuuree uz Haidelbergas sanatoriju. Precizak runajot, varesju atpusties no nomacosajiem radosjaiem pienakumiem un haotiska Loesje ofisa, lai ar pilnu kruuti vareetu pieversties jaukajiem neformalas izglitibas trenninja uzdevumiem un nudien aizraujosajam diskusijam par manu pirmo bvrivpratiga menesi Berlinee. Nudien, jau trinos nepacietiibaa redzeet, kaadas brinumainas rotaljas, aspratigi uzdevumi un aakjiigas diskusijas mani tur sagaidiis!!! B´´´!

Iiipasji Harijam par godu velos sjeit pieminet, ka vienu dienu musu kantori skaneja Dzonijs Kesh. Vairrakkartigi. Un atkartoti. Un ari sjodien es noklausijos vienu dziesmu Dzonija Kesha izpildijuma. Un tas bija pat patiikami :) Un pec filmas noskatisjanas, iesaku ieklausities tekstos. Piemeram dziesmas ONE tekstaa, kas nemaz nav taads, kaa to izpilda visaadi Kifelji un sazin kas tur veel. Taa, luuk!

Shitik ilgi neko nebiju ierakstijusi, jo gaidiju, kad pienaks ta diena, kad vareshu iztikt bez vardiem, nodemonstrejot foto ar skatiem no kantora, mana dzivoklja un visadi citadi. Bet ta ka fotoaparatu Dievinjsh vel no debesim nav nosutijis, bus vien jaiztiek ar pieticigajiem aprakstiem un saapi burtu formaataa :)

2 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Abonēt Ziņas komentāri [Atom]

<< Sākumlapa