ķiršu lietus

pirmdiena, 2009. gada 23. februāris

Back ... home?

Miljie biedri un draugi!
Daru jums zinamu, ka saja virtualaja kakta bij sakusji vairoties zirnekljutikli, jo biju izsutita trimda uz Haidelbergu - ja var ticet turistu celvezjiem, tad ta ir jauka un saulaina pilsetinja Vacijas dienvidrietumos (vismaz no manas perspektivas) ar lielisku arihitekturu, brinumskaistu dabu un vienu no no vesturiski nozimigakajam vacu universitatem (kaa nekaa veseli 12 Nobela premijas laureati savu dzivi saistijusi ar Haidelbergu).
Morale numur 1 - nekad neticiet turistu celvezjiem !!!
Morale numur 2 - ja jus uz kaut kurieni aizbraucat visnotalj drumi noskanojies, tad ir potenciali vairak lietu, kas varetu pozitivi parsteigt.
Ak ja, ko es tur dariju - bija 10 dienu seminars tadiem ka es - jauniesiem no visas plasas Eiropas (Latvijas, Spanijas, Ungarijas, Francijas, Cehijas, Polijas, Lielbritanijas un Austrijas), kas uz isaku, vai ilgaku laiku atbraukusi uz Vaciju stradat kada projekta. Kapec? lai palidzetu tikt gala ar sadzivikam grutibam, kulturas soku, mentalitasu atskiribam un citadam visnotal sapigam problemam. Man gan neviena no tam isti nekait (iznjemot to sasodito riteni bez bremzem), bet sev par parsteigumu ieguvu ne tikai paris liekus kilogramus (no nemitigas eesjanas), bet ari daudz jauku draugu, kontaktu un diez gan noderigas informacijas.
Nu, luuk, beidzot ari fotki (ja uzklikskjina uz bildinjas, vinja paliek liela un labi apskatama):

Nr.1 - Ko dara divi latviesji, kad satiekas svesja zeme? Protams, pieedas, izkaujas ar zobiniem un tad dzivo laimiigi :) Tas meiteens man blakus ir Inga - loti jauks cilveeks!









Nr.2 - cehs Ciba, anglis Kristofors, francuzis hugo, hrmm..., francju jaunkundzes Lorena un Helena. Ko mes tur daram? Simts gadus jus tas neinterese :)




Nr.3. Izliekos par loti gudro. Nu vai ari kopa ar Latviesu Ilvu pa vaaciski murmulejam par saviem stereotipiem attieciba uz vaciesiem pirms atbrauksanas un seit esot.










Nr.4. Majigu Haidelbergas skatu verosana pastaigas pa Filosofen Weg saakumaa...






Nr.5 Haidelbergas miglaina vecpilsetas ielina











Nr.6. Spazierengangen











Nr.7 Rausiitis un 2 suudinji!











Taa kaa ir jau saakusies zinaama nakts stunda, man vairs nepavisam nav iedvesma rakstit garu apcerejumu par savam saulainajam Haidelbergas dienaam. Varu tikai izsuma izstastit, ka:
1) pa musu izstabinjas logu ik pardienas vareja novertos zilonjus - dzivoju arpus pilsetas centra, blakus Haidelbergas Zoodaarzam, kopa ar latviesju Ingu, spanju Estefaniju un ungaru niki vienaa istabaa;
2) katru dienu bija milziigaa paareesjanaas - brokastis, peec divaam stundaam kafijas pauze ar kuukaam, peec divaam stundaam pusdienas, veel peec divaam - atkal kuukas, un tad jau driiz ir pulkstens seshi, kad jaeed grandiozaas vakarinjas. Kaadaa tresajaa dienaa vairs nejuut izsalkumu, ceturtajaa juuti, ka dibens paliek smagaaks, bet piektajaa jau saakas atkariiba no paartikas :) (Pariit pie manis brauks ciemos spaanju Estefanija no seminara, jau nevaru sagaidiit, kaa mees pieediisimies :D)
3) apmesjanas vietu sauc " Heidelberg Jugendherberge", kas ir kaut kas pa vidu kojaam, hostelim un kolsterim (jo nedriiksts istabinjaas kraat alus pudeles :)
4) seminara iemacijos daudz ko derigu, lielakoties vertigas speles par starpkulturu shoku, diskusiju metodes un iesildisjanas aktivitates ... bet nu tas galigi nav interesanti :)
5) vienu vakaru (tiesji sirsninjdienaa) bijam izklaideties - netalu esosaja iestade ar nosaukumu "Heidelberg Schwimmbad Club" - tur skjiet savu meistarigo roku bija pielikusji elegantaka Ceesu kluba "Vidzemnieks" stilisti un muzikas meistari. Izdejojos gan no sirds un dveseles, jaatzist! ((Brizjiem gan drusku pietruka, piemeram, Lindzas un Harisja meistarigie izklupieni, vai Bebra tirinasjanas, bet nu te ar bij visadi brinumi. Piemeram, ljoti glits francuzis, kas visu laiku gerbjas ka cilveks, bet ka ejam balleties, ta vinjsh neznokurienes izvelk pelekas sporta bikses un spilgti baltas sporta kurpes. Nu pasaki, ko lai viens cilveks doma?!))
6) runaju vaciski. Teikumu savirknet neprotu isti pareizi, bet pec seminara speju vel neatlaidgak murminat paris sev pazistamos vardus, ja man kaut ko vajag!
7) Haidelberga butu verts atgriezties. Tur noteikti ir skaisti studet. Bet skaisti ari uzkapt silta vasaras vakara kalna gala, uz kadas no terasem, un verot pilsewtu iegriezjamies nakts laikaa.
8) Pagarsoju Weizenbier (nefiltrets kviesju alus) ar bananu un ari ar kjirsju piegarsjam. Labak neprasiet, ka garsoja!
9) paliku par drusku labaku cilveku un iepazinu paris patiesjam jaukus cilvekus, kurus vel kadudien nudien satiksju. Nu jau patiesjam zinams, ka Estefanija buus te parit, vienu vakaru martaa pie manis paciemosies arii latviesju Inga, un gan jau veel kaads :)
10) iemacijos novertet to, kas man ir - savu kantori, cilvekus, darba apstakljus un visu parejo ieksj Karl-Kunger-Strasse55 un Stralauerallee 17E :)
Labi, cienitie bralji un godatas masas, es nu iesju maajas! Visu gaisju!
P.S.1 Riitu, vai pariitu gaidiet fotoreportaazju par dziivokli un maniem intelektualajiem kolegjiem :)
P.S.2 Es it nemaz ar necjiikstu, tik gribu, lai zinaat, ka sajaa nedeeljas nogalee paaris briizjus bija varen skumji bez jums - mans spilvens to ljoti labi jums macetu pastastit! miloju ciesji!
P.S.3 Man tagad ir maza, balta veljasmashina vaardaa "Candy" :)

4 komentāri:

Ierakstīt komentāru

Abonēt Ziņas komentāri [Atom]

<< Sākumlapa